En sevdiğiniz kot pantolonun çevresel maliyetini hiç düşündünüz mü? Peki ya gardırobunuzda giyilmemiş olarak asılı duran giysiler? Özellikle giyim imalatının Dünya’nın iklimi üzerindeki etkisi tartışılamaz.
Yavaş moda ve ikinci elin amacı; tüketicilerin gereksiz üretim ve tüketimini azaltarak Lululemon’un karbon emisyonlarını sınırlayarak giysileri daha uzun süre dolaşımda tutmak. Lululemon, daha çevre dostu olma çabasıyla yeniden satış veya konsinye pazarına adım atan tek büyük perakendeci değil .
Arc’teryx, Levi’s, REI, Madewell, Michael Stars, The North Face ve Tommy Hilfiger, daha sürdürülebilir malzemeler kullanarak, kumaşları geri dönüştürerek ve yeniden kullanarak ve kullanılmış ürünleri yeniden satarak giysilerinin yaşam döngülerini uzatmak için çalışan yüzlerce ana marka arasında yer alıyor.
Bir diğer kadın giyim markası Eileen Fisher, sürdürülebilir modada liderdir. 2009’dan bu yana şirket, kendi kıyafetlerinin 1.8 milyon parçasını geri aldı ve geri dönüştürdü, yeniden kullandı veya yeniden sattı.
BİR KOT PANTOLON İÇİN 2 BİN 400 TON SU
İklim değişikliği yoğunlaştıkça uzmanlar, hazır giyim üretimini karbondan arındırmak için nasıl giysi ürettiğimizi yeniden düşünmenin kritik olduğunu söylüyor. 2019 Dünya Bankası raporu, hazır giyim sektörünün tüm uluslararası uçuşlar ve deniz
taşımacılığının toplamından daha fazla, küresel sera gazı emisyonlarının tahmini %10’unu oluşturan , dünyanın en kirletici sektörlerinden biri olduğunu ortaya koydu.
Başka bir ölçüme göre, 2018’de sektör 2 milyar metrik tondan fazla sera gazı üretti . Bu rakam, küresel toplamın yaklaşık %4’ü’nü oluşturuyor.